Position Automatisering

De aanslag- en opduwsystemen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de machinehandel voor de hout-, kunststof-, en metaalindustrie. De bijbehorende rollenbanen worden ingezet voor de aanvoer of afvoer van materialen die worden bewerkt op de productiemachines. Tevens zijn deze banen ontwikkeld als basis voor de positioneer systemen.

Jarenlange praktijkervaring liggen ten grondslag aan de ontwikkeling en standaardisering van dit Position automatisering product. Een eigen productielijn geeft ons de mogelijkheid aan uw specifieke wensen te voldoen. De systemen worden o.a. toegepast bij zaagmachines, boormachines, knipmachines en ponsmachines.

Dit Nederlands fabrikaat voldoet aan de machinerichtlijnen 89/392/EEG (zoals laatstelijk gewijzigd).

Position Automatisering
Position Automatisering
Position Automatisering

Engineering/specials:

De afdeling engineering is gespecialiseerd in het uitwerken van speciale eisen en wensen m.b.t. de positioneersystemen. Hierbij moet men denken aan het combineren van meerdere productie machines binnen een systeem. Aan en afvoerbuffers kunnen deel uitmaken van een dergelijke oplossing.

Besturingen zijn veelal PLC gestuurd. De informatie input gebeurt een functioneel toetsenbord met uitlees display. De wat geavanceerdere systemen krijgen de input via PC gestuurde invoer menu’s op basis van Microsoft software.

Grotere projecten worden gefaseerd uitgevoerd. We onderscheiden hierin een definitie fase, een overleg fase en een ontwerpfase. Hierdoor garanderen wij dat dergelijke projecten technisch, financieel, communicatief en planmatig correct verlopen.